Mat og servering

Instruks

 a) Mindre kjøt:

  1. Alle mataktørar skal tilby minst eitt fullverdig vegetaralternativ på menyen.

  2. Gi beskjed til mataktør i god tid og be dei melde menyen tilbake til deg slik at du veit at dei tek kravet på alvor.

b) Dialog:

  1. Alle leverandørar skal oppmodast om å levere økologiske og klimavennlege menyar

  2. Hugs å informere alle bodene som leverer mat på festivalområdet, cateringselskap som leverer frivilligmat og artistmat, tilknytte scener/venues som har matservering, festivalrestaurantar og andre tilknytte serveringsstadar.

c) Plastfri matservering

  1. Mat skal serverast enten i gjenbruksløysingar eller i komposterbart materiale

  2. Mat som ikkje treng emballasje (fat, gaffel, kniv) ved servering er å føretrekke

d) Drikkevarer skal serverast i gjenbruksløysingar

  1. Hugs å informere tilknytte serveringsstadar om dette